Ahojte, volám sa Nikola, ale volajú ma Nixi

Ahojte, 

moje meno je Nikol a stojím za projektom Nedepkovo.

Mojím cieľom je destigmatizácia duševných chorôb a podpora povedomia o mentálnom zdraví. Ja sama trpím depresiou od roku 2010, ale až v roku 2023 mi bola diagnostikovaná bipolárna porucha. Stalo sa tak po mojej prvej hospitalizácii v psychiatrickej nemocnici.

V roku 2014 som skončila vysokú školu v odbore marketingový manažment, čomu predchádzali viaceré vzostupy a pády. Depresia mi začala v druhom ročníku. Po niekoľkotýždňovej insomnii, plači a zúfalstve som prvýkrát v živote navštívila psychiatričku. Nasadila mi liečbu, ktorá našťastie zaúčinkovala, takže druhý ročník som skončila úspešne. Problémy sa mi však zopakovali aj v treťom a piatom ročníku. 

Počas mojej marketingovej kariéry som si prechádzala nielen profesnými skúškami, ale aj tými zdravotnými. Vyhorela som. Nespala som. Mala som depresiu a úzkosť.

Skúšala som konvenčnú liečbu, ale lieky som si po čase sama vysadzovala. Chyba. Vyskúšala som aj veľa alternatívnych riešení. Niečo trochu pomohlo, ale nie na dlho. 

Už po mojej prvej hospitalizácii začalo byť jasné, že s vysoko stresovým marketingom by som mala zrejme praštiť. Nedokázala som to. Zamestnala som sa v korporáte na marketingovom oddelení. A tak som po 9 mesiacoch skončila na svojej druhej hospitalizácii, ktorá bola výnimočná tým, že som na nej absolvovala elektrokonvulzívnu terapiu, známu tiež ako elektrošoky. 

Najskôr som sa tomu bránila. Musím však povedať, že táto liečba mi veľmi pomohla. Môj svet sa začal pomaly vyjasňovať. Bola som síce zmätená, čo sa týka toho, čo budem robiť ďalej, no vedela som, že musím niečo zmeniť. A tak sa zrodilo Nedepkovo, ktoré vlastne vzniklo už v roku 2022, kedy som tento blog oficiálne založila. 

Medzi časom som absolvovala kurz transformačného koučingu (ICF akreditovaný), ďalej kurz Silvovej metódy, 8 týždňový Mindfullness kurz a kurzy Reiky. Len tak, pre radosť. 

V štúdiu pokračujem aj naďalej, pretože vám chcem prinášať len tie najoverenejšie a najužitočnejšie poznatky. Momentálne si robím kurz Mental Health Coaching (Koučing v oblasti duševného zdravia), takže v budúcnosti vám zrejme ponúknem aj svoje koučovacie služby. 

Verím, že Nedepkovo vám prinesie veľa užitočných informácií, tipov a vhľadov. :)

A ešte zopár osobných údajov:

Dátum narodenia: 27.12.1989

Bydlisko: Bratislava

Vzdelanie:

  • EUBA, Bc. z odboru Obchodné podnikanie (2012)
  • EUBA, Ing. z odboru Marketingový manažment (2014)
  • Coach Master Academy - certifikát z Trasformačného koučingu (2022)

Domáci miláčik: Foxi (psík)

Záľuby: šport, turistika, cestovanie, čítanie, film

Skúsenosti s depresiou: od roku 2010

To najnovšie z Nedepkova 2x mesačne do tvojej emailovej schránky